Wat leden zeggen

“Het is een heel fijn gevoel om bij InBetween te zijn.”

Ik vond InBetween altijd al een mooie club, ook de liedjes die ze zongen. Bij toeval kwam ik erachter dat ze mensen zochten. Zo ben ik lid geworden en dat bevalt me kei goed.

Ik zing heel graag.

De saamhorigheid in de club is groot. Ik voel me heel erg op m’n gemak. De leden hebben allemaal een fijne binding met elkaar, wat ik vóel. Wij samen zijn het al. Het is een heel fijn gevoel om bij InBetween te zijn.

In het begin is zingen in groepsverband nog niet leuk.

Je moet zo opletten: tekst, noten, dirigent. Maar als je doorhebt hoe het werkt, dan gaat het steeds leuker worden. Dus iemand die er in het begin bijkomt, zal even door moeten zetten. Even een half jaar en dan… wordt het gewoon leuk.

“Als ik een avond ga zingen, dan word ik gewoon heel blij.”

Ik ben lid geworden in de periode dat ik in de kleine kinderen zat. Vanwege het zingen zelf en íets voor mezelf. Als ik een avond ga zingen, dan word ik gewoon heel blij.

Puur het zingen heeft mij veel gebracht.

Op een gegeven moment dúrf je ook te zingen, bijvoorbeeld in een klein groepje. Voor mij is InBetween telkens de bevestiging dat ik blij word van zingen en het leuk vind om te doen, naast alle sociale dingen die erbij horen.

“Jij bij een koor? Huh?”

Ik dacht eerst: “ik ga niet bij een koor, dat is echt niks voor mij, veel te degelijk!” Maar het is helemaal niet degelijk. Er wordt in mijn omgeving soms nog wel gereageerd: “jij bij een koor? Huh?”

Ik ben lid geworden voor de verbinding met de mensen in Heusden.

Ik woonde achteraf. Ik vind het fijn om te zingen, maar ook om bij te kletsen. We willen het beste in elkaar naar boven halen. Zonder concurrentie en zonder te wedijveren.

“Ik krijg er echt energie van.”

Ik word gewoon heel blij van een avond zingen. Ik krijg er echt energie van. Een club samen. Een moment voor mezelf.

Het enthousiasme van onze dirigent Twan Dirks is aanstekelijk

Plus de binding en dat iedereen zo begaan is met elkaar. Iedereen buurt met elkaar, er zijn geen groepjes.

“Met heel veel mensen samen kunnen wij iets geweldigs.”

Voordat ik lid werd, zat ik helemaal niet lekker in mijn vel. Ik wilde daar iets aan doen. Ik kende al wat mensen die bij InBetween waren. Toen dacht ik: “ik ga zingen!”

Het heeft mij heel veel plezier gebracht.

Ik geniet er ontzettend van. Muziek en zingen hebben op mij een helende werking.

Ik kan eigenlijk helemaal niet zo goed zingen.

Maar dan denk ik: “ik oefen maar gewoon.” Met heel veel mensen samen kunnen wij iets geweldigs. Dat krijg ik alleen nooit voor elkaar. Met elkaar doen wij iets waardoor we boven onszelf uitstijgen. Om dát mee te doen. Daar word ik helemaal gelukkig van.

Ik had wel een drempel voor ik begon.

“Ben ik wel goed genoeg? Kan ik wel goed genoeg zingen? Pas ik in de groep? Krijg ik aansluiting?“. Om als eenling in de groep te stappen vond ik lastig. Ik heb toen tegen mezelf gezegd: “doe maar, ga maar gewoon kijken. En als het niks is mag je gewoon thuis blijven. Als het wel wat is, dan is het alleen maar fijn.“